Hedeviken.se

Välkommen till Hedeviken vid foten av Sonfjället i Härjedalen!

Det händer i Hedeviken


grillkata_1Evenemang och aktiviteter i Hedeviken. Läs mer...

Om Hedeviken

Skicka sidan Skriv ut PDF
Hedeviken ligger mitt i Härjedalen belägen mellan Hede och Vemdalen, vid Vikarsjön med storslagen utsikt i söder mot Sonfjällsmassivet.
I byn bor ca 175 personer. Byn saknar affär och liknande service men sjuder av liv. Här finns Trosavik Slöjd & café, en pärla för den som letar snygga och välgjorda presenter och souvenirer och gott fika. Här kan du också se den störst björn som skjutits i Sverige – den står uppstoppad i entrén till caféet tillsammans med några andra av sina vilda vänner.

Campingen i Hedeviken, Sonfjällscampen erbjuder stugor, camping, bad och båtuthyrning och har öppet året runt. Revelj Racing kan hjälpa dig fixa skotern eller uppdatera skoterutrustningen. Hedevikens fiskevårdsområde erbjuder varierat och välskött fiske i sjöar och rinnande vatten. Ljusnan som rinner förbi byn är både ett populärt flugfiskeområde och kanotvatten. Från Hedeviken går vägen upp mot Sonfjällets Nationalpark och Nyvallens Fäbod. Nyvallen är en levande fäbod med ost och smör tillverkning och en informationscentral om Nationalparken, det är också en bra utgångspunkt för turer i Sonfjällets Nationalpark – länets enda nationalpark.
 

Händer i Hedeviken

Inga aktuella händelser att visa